Aspergetijd !

Seizoenstip: Asperges

Update: Aspergeseizoen is voorbij

De eerste asperges steken in de lente de kop op, vaak in februari of begin maart. Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (Hoogfeest van de geboorte van de Heilige Johannes de Doper). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. De energie van de zon wordt in de zomer opgenomen door het bovengrondse groene loof en opgeslagen in de wortels.

In verhouding tot andere groenten zijn asperges relatief prijzig. Reden hiervoor is dat het gewas erg arbeidsintensief is: elke stengel moet afzonderlijk in het veld worden opgespoord en daarna met de hand ondergronds op de juiste lengte worden afgesneden.

Bij Le Papillon serveren we uitsluitend AA kwaliteit asperges
van Hollandse bodem.

Scroll Up